مسئول واحد تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان دنا گفت: بیماری های غیر واگیر مهمترین علت مرگ و میر در کشور به شمار می رود. یکی از مهمترین عوامل خطر بیماری های غیر واگیر تغذیه نامناسب و مصرف زیاد قند، نمک و چربی است. مطالعات انجام شده نشان داده است که تغذیه نامناسب و الگوی غذایی بیشترین علت بروز اضافه وزن و چاقی، بیماری های قلبی و عروقی، دیابت نوع دو و برخی از انواع سرطان ها است.
مسئول واحد تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان دنا گفت: بیماری های غیر واگیر مهمترین علت مرگ و میر در کشور به شمار می رود. یکی از مهمترین عوامل خطر بیماری های غیر واگیر تغذیه نامناسب و مصرف زیاد قند، نمک و چربی است. مطالعات انجام شده نشان داده است که تغذیه نامناسب و الگوی غذایی بیشترین علت بروز اضافه وزن و چاقی، بیماری های قلبی و عروقی، دیابت نوع دو و برخی از انواع سرطان ها است.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان دنا؛ فاطمه مندنی پور یکی از اقدامات مهم در کاهش بروز بیماری های غیرواگیر افزایش سطح آگاهی مردم جامعه دانست و افزود: در همین راستا دفتر بهبود تغذیه جامعه، در جهت ارتقاء سواد تغذيه اي جامعه، هر ساله اقدام به برگزاری بسیج ملی آموزش همگانی تغذیه در سراسر کشور می کند که امسال نیز همچون سنوات گذشته بسیج ملی با تاکید بر شعار" تغذیه ، کرونا ، واکسیناسیون" از تاریخ ۱۵ دی تا ۳۰ دی ماه در سراسر کشور برگزار می شود.
وی ادامه داد: تغذیه مناسب در حفظ سلامتی افراد و تقویت سیستم ایمنی بدن برای مقابله با بیماری ها به ویژه بیماری کووید - 19 نقش موثری دارد.
هر فردی در روز باید به طور معمول هشت لیوان آب و مایعات مناسب دریافت کند. آبرسانی مناسب برای حفظ سلامتی و تقویت سیستم ایمنی بدن ضروری است.
وی تاکید کرد: برای مصرف کافی مایعات می توان برش های خیار، نعناع، لیمو یا پرتقال را به لیوان آب اضافه نمود.
مندنی پور خاطر نشان کرد: از نوشیدن مقادیر زیاد قهوه، چای و بویژه نوشابه های کافئین دار و نوشیدنی های انرژی زا خودداری کنید. زیرا ممکن است به کمبود آب بدن منجر شود. از جوانه گندم، ماش و شبدر در رژیم غذایی روزانه خود استفاده کنید. این جوانه ها سرشار از پروتئین، آهن و ویتامین های گروه B و C هستند که به تقویت سیستم ایمنی شما کمک می کنند.
وی ادامه داد: مرغ و تخم مرغ منبع خوبی از عنصر روی و پروتئین می باشد مصرف کافی و روزانه منابع روی و پروتئین در تقویت سیستم ایمنی بسیار اهمیت دارد.
وی تصریح کرد: استفاده از منابع غذایی ویتامین B6 همچون تخم مرغ، مرغ، ماهی، قارچ، حبوبات و آجیل ها میتواند در تقویت سیستم ایمنی نقش داشته باشد.
مسئول واحد تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان دنا گفت:مصرف غلات کامل و سبوس دار مانند نانهای سبوس دار. غلات کامل حاوی ویتامینهای گروه B و سلنیوم هستند که میتواند به تقویت سیستم ایمنی کمک کنند.
وی اذعان داشت: مصرف شیر و لبنیات (کم چرب) و ترجیحا پروبیوتیک به مقدار حداقل دو لیوان شیر و یا جایگزین های آن ( ماست ، پنیر ) در روز. این گروه منبع خوبی از ویتامینB2 و B12هستند که در سیستم ایمنی نقش دارند.
مسئول واحد تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان دنا گفت: استفاده منظم از ماستهای پروبیوتیک. این مواد در سلامت دستگاه گوارش و ممانعت از رشد و تکثیر انواع میکروبها نقش دارند به علاوه ماست منبع خوبی از پروتیین و روی میباشد.
وی با بیان اینکه اضافه کردن سیر و پیاز تازه و زنجبیل به غذاها که به تقویت عملکرد سیستم ایمنی بدن کمک می کند، افزود: مصرف انواع ماهی حداقل دو بار در هفته. ماهی ها حاوی چربیهای امگا 3 و سلنیوم هستند که نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی دارد.